<<Till startsidan

 

Du känner väl Rakel?

 

Följande drama utspelas i Västerås i slutet av 90-talet. Jag satt Syd och öppnade med 1©. Rakel satt Väst och kliver in med 1ª. Min partner Nord sputnikdubblar, Öst passar och själv bjuder jag 2§. Rakel ”ångar” på och bjuder 2ª varpå min partner bjuder 3ª som visar spaderhåll. Öst passar och själv bjuder jag 3 NT med bl.a. ª10 x som passas runt.

 

Rakel spelade inte ut spader (jag har glömt vad) men utspelet gjorde att kommunikationerna kraftigt reducerades. Bordet kom upp med bl.a. ªE K kn. Väl inne i spelet tog jag ut ªE och det kom hackor från Ö-V. Kommunikationerna var som sagt lite trasiga och när det var några kort kvar att spela hade jag fått sju stick och var inne på handen.

 

Nu slår jag världshistoriens säkraste spadermask med tian mot K kn för ett övertrick. Rakel la en hacka och bordet fick täcka med knekten. Öst sticker nu min knekt med damen och jag ser ut som en fågelholk med plats för en kondorfamilj.

 

Rakel hade bjudit spader två gånger med nian i topp. Det blev två bet och ensam botten men många glada skratt bl.a. från min partner som kommenterade, du känner väl Rakel? Tydligen inte.

 

                                                                                                                            Bosse

 

<<Till startsidan